بسم الله الرحمان الرحيم
اقراص البطاطس والبصل
المكونات
- 300 غ بطاطس مغسولة جيدا ومقطعة مكعبات صغيرة جدا
- 70 غ بصل مقطع مكعبات صغيرة
- 100غ لحم مفروم
- توابل :بذور الكزبرة + زنجبيل + كركم + ملح + شطة + مقدونس مفروم
- زيت
- قليل من الجبن اختياري
- صينية مدهونة ومغطات بالورق القابل للفرن مرشوشة بالنشا او دقيق محمص
الاعداد
- في زيت ساخن نضع البصل والبطاطس لمدة 10 دقائق
- نتبل البصل والبطاطس بنصف خليط التوابل
- بفرغ الخليط في مصفاة
- نضيف الباقي من التوابل للحم المفروم
- عندما يبرد خليط البطاطس والبصل نضيفه للحم المفروم المتيل
- نجعله على شكل اقراص
- نصففه في الصينية المعدة سابقا
- ندخله لفرن شديد الحرارة ( ليكتسب قرمشة محببة )لمدة 5 دقائق